Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@21:45:10 GMT

نان فانتزی در دهک پایین مصرف کمی دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۵۶۴۴

نان فانتزی در دهک پایین مصرف کمی دارد

مهدی طغیانی در نشست اصلاح روند تخصیص یارانه‌ها و برنامه اقتصادی دولت و مجلس که به همت سازمان بسیج اساتید استان اصفهان برگزار شد، گفت: یارانه‌ها و اختلاف قیمت کالا و عرضه دولتی آن‌ها نسبت به قیمت مصرفی یکی از معضلات در اقتصاد ایران بوده است. در دهه هفتاد و هشتاد با قیمت‌های دولتی فاصله گرفتیم یا با سرکوب‌هایی به دلیل کالا‌ها و ارز‌های دولتی مواجه شدیم تا اینکه دولت نتوانست پاسخگو باشد و منابع لازم و شکاف در بودجه را پر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به همین خاطر به سمت هدفمند کردن یارانه‌ها رفتند که سال ۸۸ ابتدای هدفمندی یارانه‌ها بود و همه چیز با تحریم‌ها افزایش قیمت گرفت. قیمت‌های نسبی در اقتصاد مهم است، زیرا برای مصرف علامت دهی می‌کنند برای نمونه میانگین قبض برق در اصفهان حدود ۳۰ هزار تومان است.

مصرف پایین نان فانتزی در دهک پایین

اودر خصوص نان گفت: مصرف نان فانتزی در دهک دهم به ۲ درصد می‌رسد و دهک پایین کمترین مصرف را داشتند و بیشترین مصرف در نان‌های سنتی است؛ روند‌های مصرف نگران کننده است و تنوع مصرف هم نشان می‌دهد چه سیاستی را در پیش بگیریم و استفاده کنیم.

سه نوع آرد یارانه‌ای تولید می‌شود که در سال ۱۴۰۰ نوع اول آن حدود ۶.۱ تن تولید شده و نوع دوم به نام خبازی ۸ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ تولید شده است، آرد صنف و صنعت به نام آزاد که برای کیک استفاده می‌شود هم به یک میلیون و سیصد هزار تن تولید افزایش یافته است.
افزایش بودجه برای کالای اساسی با جنگ اوکراین
طغیانی می‌گوید در بحث فروش گندم از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۲۹۸ هزار تن برای خبازی مصرف شده و ۳۰۰ هزار تن برای صنعت مصرف شده که این روند ۱۵ روزه با جهش قیمتی در کشور‌های اطراف مواجه بودیم و روند فروش جهش پیدا کرده است. البته خرید تضمینی داخلی کمک کرده که ارز بری کمتری داشته باشیم، زیرا در بحث گندم به خودکفایی رسیدیم و حامی کشاورز شده و ۱۰۰ درصد طبق آمار افزایش داشته، اما میزان خرید خیلی بالا نبوده است.

عددی که مد نظر دولت برای سال ۱۴۰۱ بود که این چند قلم کالای اساسی را وارد کند ۱۹ میلیارد تومان بود که با جنگ اوکراین این میزان به ۲۵ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد تا این اقلام را نگه دارند. اگرچه که وضعیت ارز به دلیل فروش نفت بهتر است، اما این شرایط فشاری بر ارز وارد می‌کند تا بتواند این اقلام را در بازار جهانی خرید کند و خیلی راحت گندم را نمی‌فروشند.

نان و دارو افزایش قیمت نخواهد داشت

نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: نان و دارو را دولت تصمیمی بر افزایش قیمت نخواهد داشت، اما شکل توزیع آن متفاوت می‌شود و از طریق کارت بانکی انجام می‌شود و چهار قلم کالا‌ی دیگر مشتق شده از نهاده‌ها یعنی روغن، مرغ، تخم مرغ، شیر کم چرب و پنیر و ماست را دولت پول آن را به حساب خانوار‌ها می‌پردازد.

به گفته او فعلاً این قرار است نقدی باشد و بعداً کالابرگ الکترونیکی شود و شاید برای مردم سوال باشد که چرا اینگونه رفتار می‌شود که باید گفت تنگنا‌های ارزی خیلی شدید است و هدر رفت به دلیل این شکاف ایجاد شده ارزی بسیار است و این روش می‌توانست قدری این شرایط را کنترل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طغیانی هدفمندی یارانه ها آرد یارانه ای یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵